Gedegen begrijpelijk  Fiscaal advies

De Rijlst 8 - 0002

vml. Landbouwschool                                     

 Telefoon en bedrijfswhatsapp                                 

 Mobiel                                                              

 Handelsregister                                                 

Van Boekhouder naar Boekmeester Fiscaal advies voor de kleinere ondernemer VIA de Adviseur : 06-526 446 99
hoofdpagina Over ons diensten nieuws contact disclaimer

 8521 NH  Sint Nicolaasga

 hoofdingang links

 0513-434003   

 06-52644699/06-55372772

 01063639

Inloggen voor

belastingaangifte

en accordering

Uw fiscale rechterhand Wat doen we

BoekMeester is de (externe) fiscaal/juridische assistent van de externe boekhouder, het administratie-kantoor, het (kleine) accountantskantoor, kortom een advieskantoor.

We werken voor het advieskantoor wat aangiften en jaarrekeningen verzorgd voor de kleinere ondernemers in het MKB. Bij kleiner moet u denken aan ondernemingen tot maximaal 50 personeelsleden en vaak zonder een eigen boekhouder in fulltime loondienst. Qua branche is er niet echt een beperking. Alleen van agrarische - en natte horeca-bedrijven ontberen we kennis. We hebben extra kennis van transport-, bouw- en zorg gerelateerde bedrijven, naast algemene kennis van retail en zakelijke dienstverlening.

De kleinere kantoren kunnen tegenwoordig maar nauwelijks aan de jaarlijkse verplichtingen van jaarrekening en aangifte voldoen. Extra advieswerk, of het nu gaat om investeringen, ondernemingsvormen, financiële planning, op orde brengen van alle overeenkomsten, uitdiepen van de fiscale positie en/of soms zelfs even nog de fiscale aangiften nalopen, is er al vaak niet meer bij en toch is dat zo belangrijk. Je wilt je klant niet te kort doen en ja het gaat allemaal vaak wel goed en ja de klant merkt het soms niet eens. Toch…

Aan de andere kant wat is er nu moeilijk aan een aangifte voor een eenpersoonsbedrijf, wat we ook wel een ZZP’er noemen die werkt vanuit een eenmanszaak, 12 facturen per jaar stuurt naar vier verschillende opdrachtgevers, vrijwel geen inkoop heeft en jawel een auto. Dat hoeft niet zo moeilijk te zijn. Toch…

De problematiek rondom wat is nu zelfstandig en rondom wat is nu privé en wat is nu zakelijk speelt echter wel en heeft/kan grote fiscale invloed hebben.

Wij kunnen assisteren, uw fiscale rechterhand zijn.

Dat kan incidenteel, het kan ook met regelmaat. Het meest handig is om een abonnement bij ons af te sluiten. Niets bijzonders hoor. Het kost ook niet veel (€ 100,- per jaar). U krijgt jaarlijks onze belastinginformatie (A3, of A4, 12 pagina’s, eventueel in MS publisher layout, zodat u eigen logo en beschrijving van uw onderneming kunt toevoegen en aan uw klanten kan verstrekken), naast uiteraard onze incidentele eigen nieuwsberichten, die onregelmatig het levenslicht zien.

Meest belangrijk is wellicht dat u tot een uur per jaar vragen kunt stellen via de telefoon of verstandiger via de mail. Wordt het meer dan gaat het tarief in met de aan het abonnement gekoppelde korting (10%) op onze normale tarieven.  Neem gewoon eens contact op met Tiede of stuur een email.


 

Uw klankbord

Als kleine ondernemer word je geacht van alle markten thuis te zijn. Dat is niet altijd gemakkelijk. Op administratief gebied wil nog wel eens wat blijven liggen, soms ook betekent dat dat er geen inzicht is, soms zelfs als het wel administratief in orde is. Soms staat de onderneming er financieel heel slecht voor en soms heel goed en toch kan het knagen: Doe ik het wel goed en als ik het goed doe waarom voel ik me dan toch zo? Een ondernemer is ook maar een mens met al zijn twijfels en onzekerheden. Wilt u op regelmatige basis, of eens incidenteel, met iemand praten? Wij kunnen u helpen, u enthousiasmeren aangaande uw eigen onderneming en zit het administratief niet lekker? We helpen u ook praktisch om het op orde te krijgen. Let wel: We gaan niet op de stoel zitten van uw vaste adviseur (administratiekantoor, accountantskantoor ed.). Ons werk is aanvullend. Natuurlijk is het helemaal niet verkeerd als er soms een andere adviseur naar uw gegevens kijkt. In die zin zou het zelfs financieel voordelig kunnen zijn. Dat is echter niet direct onze insteek: we willen een emotioneel stabiele ondernemer die een mooie financieel goed draaiende onderneming heeft en de combinatie leven en geld op orde heeft.

Zoals al eerder omschreven: wij steunen op het gedachtengoed van NLP. NLP is simpel of zoals onze leraar aan het begin van de cursus zei: ik ga jullie niets leren, alleen maar bewust laten worden van zaken welke je al lang wist en hoe dit goed toe te passen. Het is in basis een hoeveelheid technieken voor communicatie met de buitenwereld vanuit je eigen ik.  Neem gewoon eens contact op met Irma of stuur haar een email.

Overige

BoekMeester is een extra naam van Alkema Adviseurs. Voor de overige diensten verwijzen we naar de site van Alkema Adviseurs. Klik daarvoor op het logo.