wpa1d6b5e0.png
wp041ce5e2.png wp94f9331f.png wp1894f61b.png wpb49e4326.png

BoekMeester © 2009/2020. Alle rechten voorbehouden.

wp06141f52.png Mail: info@boekmeester.nl

Ontworpen door/voor BoekMeester.

wpe912e197.png wp26806427.png wpe29b8724.png wp517669ab.png Scriptie bij afstuderen voor CB Belastingadviseur


Voor het vervullen van het beroep belastingadviseur is continue opleiding noodzakelijk.


Elk jaar verandert de wetgeving en het lijkt zelfs elk jaar wel meer te worden. Steeds maar kijken wat het is en of het toepasbaar is bij de klanten, kortom leren en steeds maar weer. Leren kan natuurlijk via cursussen, al dan niet verplicht opgelegd door een beroepsorganisatie en door het bijhouden van de vakliteratuur.


Ik heb in 2010 gekozen om de drie jarige opleiding CB Belastingadviseur (Sinds 2014 heet de opleiding Register Belastingadviseur) bij RB te gaan volgen als een soort grote herhalingscursus, maar uiteraard ook om aan de buitenwereld te laten zien dat ik bewezen een zekere basiskennis heb (althans op het moment van het examen had. Wat is eigenlijk de waarde van welk diploma dan ook, na enige jaren tegenwoordig?). Het viel achteraf best wel mee en heb de cursus in de normale tijd afgesloten, maar tussentijds heb ik wel eens gedacht aan opgeven (het kost nu eenmaal veel tijd). Met mijn algemene kennis kwam ik heel ver, maar vrijwel elke studie-avond (het waren er best wel veel eigenlijk) heb ik iets nieuws (of iets wat ik al lang was vergeten) gehoord en dat motiveert, althans in mijn geval. Ik heb niet de illusie nu alles te weten. Die persoon is er zelfs niet (hoop ik).


Afsluitend wordt een scriptie gemaakt en uiteraard verdedigd. Mijn scriptie had als titel:


Horizontaal Toezicht in het microbedrijf    Is er toekomst? (klik voor download)


Het gaat over de situatie in het kleinere kleinbedrijf met betrekking tot Horizontaal Toezicht uiteraard en wat er moet veranderen om een hogere penetratiegraad te krijgen in het kleinbedrijf waar de grootste winst is te behalen voor met name de overheid.

Leesbaar en prettig geschreven (niet mijn woorden) en best wel bondig eigenlijk.  Voor reacties houd ik me aanbevolen.
Tiede Boersma FA RB